Η Χειρουργός - Οφθαλμίατρος Στελιάνα Μπουραντάνη από πολύ νωρίς εκδήλωσε την κλίση της στα γράμματα και τις επιστήμες, καθώς με επιμέλεια και συνέπεια αποσπούσε κάθε χρόνο αριστείο και βραβείο σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

  Το 1998 εισήχθει με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) στο Ιατρικό Τμήμα Θηλέων με σειρά εισαγωγής «Πρώτη». Ολοκλήρωσε τις σπουδές, το 2004 με βαθμό «Λίαν Καλώς» και κατετάγει στο Πολεμικό Ναυτικό με σειρά αποφοίτησης «Πρώτη».

  Το 2005 έλαβε την πιστοποίηση BLS/AED (Basic Life Support / Automated External Defibrillator) και ATLS (Advanced Trauma Life Support). Το ίδιο έτος, εκπαιδεύτηκε / πιστοποιήθηκε στην Καταδυτική και Υπερβαρική Ιατρική.

Από το 2006 έως το 2008, υπηρέτησε σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ, Φ/Γ ΨΑΡΑ, Α/Γ ΧΙΟΣ) ως Διευθυντής Υγειονομικού και συμμετείχε σε πληθώρα Νατοϊκών Ασκήσεων καθώς και σε εκπαίδευση FOST (Flag Officer Sea Training) στο Plymouth στη Μ. Βρετανία, όπου εκπαιδεύτηκε μεταξύ άλλων και σε αντιμετώπιση μαζικών ατυχημάτων σε παράκτιες περιοχές - DISTEX (Disaster Exercise).

  Παρασημοφορήθηκε για τη συμμετοχή της στην απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού του Λιβάνου το 2007, κατά την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή.

  Το 2009 διετέλεσε ιατρός της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού και του Σχολείου Διάσωσης από Βυθιζόμενο Ελικόπτερο.

  Το 2011 και για τα επόμενα 2 χρόνια, ξεκίνησε την ειδίκευση στην Οφθαλμολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα, και κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να εργαστεί στο Γ.Ν.Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και ασχολήθηκε με την οφθαλμολογία παίδων. Επίσης, συμμετείχε στο 1st Eastern European Ophthalmic Summer Academy.

  Τα επόμενα δύο έτη, συνέχισε την ειδίκευσή της ως Χειρουργός Οφθαλμίατρος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν. Ερυθρός Σταυρός «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες Οφθαλμολογικές Κλινικές, που αποτελεί κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα, δίπλα σε κορυφαίους ιατρούς.

  Κατά την ειδίκευσή της, ήρθε σε επαφή και ανέλαβε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα περιστατικών, εκπαιδευόμενη τόσο στη χειρουργική του οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού, εκτελώντας επεμβάσεις ρήξεων βολβού, αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, ενδουαλοειδικών αιμορραγιών και επιαμφιβληστροειδικών μεμβρανών, όσο και του προσθίου ημιμορίου, πραγματοποιώντας εκατοντάδες επεμβάσεις φακοθρυψίας (Καταρράκτη), καθώς και μεγάλο αριθμό ενδουαλοειδικών ενέσεων. Επίσης, συμμετείχε σε ερευνητικά πρωτόκολλα και σύγχρονες ευρωπαικές μελέτες για τα νέα δεδομενα στην αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και της κεντρικής ή κλαδικής θρόμβωσης της φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

  Το 2015 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας με άριστα και το Ευρωπαικό Δίπλωμα Οφθαλμολογίας [Διπλωματούχος του European Board of Ophthalmology (F.E.B.O.)].

  Το 2016 εξειδικεύθηκε στην Οφθαλμική Υπερηχογραφία στην Οφθαλμολογική Κλινική του Ερυθρού Σταυρού. Η ιατρός συμμετέχει διαρκώς σε συνέδρια με ανακοινώσεις και διαλέξεις.

  Σήμερα, η Πλωτάρχης (ΥΙ) Σ. Μπουραντάνη ΠΝ είναι επιμελήτρια στην Οφθαλμολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές οφθαλμολογικές κλινικές (EYE DAY CLINIC). Έχει εμπειρία σε επεμβάσεις φακοθρυψίας (Καταρράκτη) και διαθλαστικά laser για Μυωπία, Υπερμετρωπία και Αστιγματισμό, καθώς και Υαλοειδεκτομές προς αντιμετώπιση αιμορραγίας υαλοειδούς, έκτοπου φακού, επιαμφιβληστροειδικής μεμβράνης και οπή ωχράς. Είναι μέλος της ελληνικής οφθαλμολογικής εταιρίας και της ελληνικής εταιρίας υαλοειδούς- αμφιβληστροειδούς.